Szeged

Képzés Szegeden - 2019 októberétől!

Szívesen segítene másoknak?
Örömmel várjuk mindazok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, s nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzánk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.

Az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat Szegeden 38 éve folyamatosan működő, elérhető segítségnyújtási forma. Napi 24 órában fogadja a hívásokat.  A telefonos segítés jellemzője az anonimitás és az önkéntesség.

Szolgálatunk tevékenységét speciálisan képzett önkéntes ügyelők végzik, mely havonta a következő elfoglaltságokkal jár: 3x12 óra éjszakai vagy nappali ügyelet (önként választott időpontokban), heti 1 esti szakmai megbeszélés, alkalmanként 2 óra.

A jelentkezők kiválasztása a segítő készségek, attitűdök felmérésére egyéni interjúval és néhány pszichológiai teszt kitöltésével történik. A személyiségünk a munkaeszközünk, fontos a fejlett önismeret, a lelki terhelhetőség.

Jelentkezési feltétel: minimum középfokú végzettség, 23-65 éves életkor, nyitottság, jó kommunikációs készség.

A képzés összesen 120 órában, heti egy alkalommal – esti vagy hét végi időpontban – kb. 5 hónapig tart. A 120 órás képzés lehetőséget ad az önismeret és a hatékony kommunikáció fejlesztésére, a segítő beszélgetés megtanulására. Mindezek a privát életben is megkönnyíthetik a kapcsolatok működését. A képzést kizárólag leendő önkénteseink részére indítjuk.

Részei: önismereti pszichodráma: 60 óra. A tréning 60 órás, önköltséges (30.000 Ft). Ezt követi 60 óra elmélet és gyakorlati felkészítés. A képzés szakmai részének költségeit a szolgálat vállalja. Elméleti részekkel, s a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a leendő ügyelők a hívások fogadására. A képzés vizsgával zárul, s tanúsítványt ad.

Amit kínálunk: önkénteseink számára folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget biztosítunk (képzések, konferenciák, esetmegbeszélések), illetve szupervíziót és közösségi programokat, megbízható, jó légkörű csapatot.

Jelentkezés módja: önéletrajz és kézzel írott motivációs levél, melyet a szeged29@gmail.com címre várjuk.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 25.