50 éve működik a hazai lelki elsősegély telefonszolgálat

50 éve működik a hazai lelki elsősegély telefonszolgálat

Magyarországon az első lelki elsősegély telefonszolgálat 1970-ben Debrecenben alakult. A jelenleg 19 magyarországi és 5 határon túli magyar nyelven működő tag- és társszolgálatot egyesítő Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége ebből az alkalomból Debrecenben rendez 3 napos szakmai konferenciát - áll a szövetség szerdai közleményében.

Az Önkéntesek számára minden év nyarán megrendezett "Országos Találkozó" idei témája a koronavírus helyzethez (is) köthető megküzdési módok, stratégiák. Célja az önkéntesek szakmai továbbképzésén túl lehetőséget biztosítani az együtt gondolkodásra, a tapasztalatok megosztására.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által szervezett országos szakmai programnak a hétvégén Debrecen ad otthont. Az 50 év tapasztalatainak felelevenítése mellett az aktuális 2020.évi események is szerepet kapnak. Sor kerül a szakmai program során az egyéni és szervezeti szintű válaszreakciók, viselkedésmódok ismertetésére, a hívástapasztalatok összegzésére. A résztvevők megemlékeznek az alapítókról és a kiemelkedő munkát végző Önkéntesek számára elismeréseket adnak át - zárul a közlemény.

forrás: weborvos.hu

Címkék