1 - 10 / 97 megjelenítése

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) már megalakulásakor, 2013-ban kezdeményezte a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásoknak a nemzetegyesítés szolgálatába állítását.

1. Mi volt a legfontosabb ismeret számodra?

- Nehéz volna bármit kiemelni. Szeretném átismételni, újraolvasni.

A tanulmányút utolsó napját néhány rövidebb, de az ügyelői munkában jól hasznosítható gyakorlattal és elméleti összegzéssel töltöttük. A segítő kapcsolatot Gerard Egan problémamegoldó modelljén keresztül néztük meg elméletben.

A harmadik nap délelőttjén a krízis és konfliktus, valamint a szerepeink kerültek a fókuszba.

A tanulmányút második napján folytattuk az első nap megkezdett témákat és elsősorban a saját kommunikációnkkal foglalkoztunk.

Az utolsó előtti rendezvényünknek Kecskemét adott otthont, ahol egy négynapos tanulmányút során az elmúlt két év alatt megismert legfontosabb jó gyakorlatokat valamint az ügyelők számára leginkább hasznosítható ismereteket gyűjtöttük össze.

1. A legfontosabb ismereteknek ezt tartották:

- Ki lehet mondani „ebben a helyzetben nem tudok segíteni”, vagy ebben a helyzetben nem beszélgetek – elköszönök.

Vasárnap folytattuk az előző nap megkezdett gyakorlati képzést és a telefonos munkában rendszeresen előforduló helyzeteket jelenítettünk meg a tranzakcióanalízis módszerével.

A szeptemberben megrendezett székesfehérvári alkalom volt az utolsó workshop, ahol a résztvevők a tranzakcióanalízis elméleti és gyakorlati alapjaival ismerkedhettek meg.

1. A legfontosabb ismereteknek ezt tartották: