1 - 10 / 49 megjelenítése

A kutatáshoz kapcsolódó interjúk előkészítése, az ehhez kapcsolódó szakmai egyeztetések 2019. január–február hónapokban történtek meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai és a projekt szakmai vezetése között.

A kérdőívek lekérdezése több helyszínen és formában történik, és 2018 októberétől 2019 nyaráig tart.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatást végző munkatársa részt vett a 2018. október 11–13. között megrendezett Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat IV.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által készített kutatás vizsgálati tématerületei, kérdéskörei többek között az öngyilkosság-prevenció, krízisintervenció és mentálhigiénés prevenció.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) – A mentálhigiénés kultúra fejlesztése transznacionális együttműködésben című, EFOP-5.2.2-17-2017-0021 azonosítószámú projektben megvalósuló kutatási feladatokat a Nemzetstratégiai Kut

A negyedik napon ismét az érzelmeké volt a főszerep. Filmvetítéssel indult a program, melyben az ügyelői munka, a szakmai szerep és annak nehézségei mellett az „elég jó” szakemberré válás útjait ismerhették meg a résztvevők.

A harmadik napi témánk az értékek, előítéletek és erőforrások szerepe volt a hívásokban.

Az első napon, az alapok megismerése után – úgy, mint a szövetség értékei, célja, missziója – specifikusan foglalkoztunk a szolgálatok marketingjével. Kifejezetten a mi célcsoportjainkra építő stratégiákat próbáltunk kialakítani.

A 2018-as év utolsó nagy rendezvénye Veszprémben zajlott, ahol több témába is betekintést nyerhettek a tanulmányút résztvevői.