Jubileumi konferencia Kecskeméten

A Kecskeméti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LET) 35 éves működését ünnepelte.

A Kecskeméti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LET) 35 éves működését ünnepelte. A szolgálat a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szakmai keretein belül működik.

A LET egyik fontos célja, hogy lelki segítséget nyújtson a rászorulóknak. A szolgálat alapelve az anonimitás, hogy megőrizzék a bizalmat, de fontos az állandó elérhetőség, a támasznyújtás és az élet, mint érték képviselése.

-A Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a bajba jutott embereknek nyújt segítséget anonim módon. Mind a hívó, mind pedig a hívónak segítő ügyelőnk is anonim módon nyújt segítséget a bajbajutott, krízisbejutott embernek. Próbál meghallgatással, tanácsadással, információval, kíséréssel segíteni. Nagyon sok esetben öngyilkosság megelőzésében is részt tudnak ezáltal venni - mondta Szényeiné Tóth Anikó.

Mint a szakmai konferencián elhangzott, az elmúlt évben is több mint 2600 hívás érkezett a szolgálathoz. Általában érzelmi, pszichiátriai, család és magánéleti problémákkal keresik meg őket leginkább. A mai rendezvény célja volt a társszervezetekkel való kapcsolatteremtés és a tapasztalatok átadása. A szolgálat továbbra is várja az önkéntes ügyelőket, amelynek részletei megtalálhatók a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat honlapján.

Sajtómegjelenéseink a témában:

Borítókép: BAON-Bús Csaba

Címkék