Még mindig a magány miatt hívják legtöbbször a segélyvonalat

Még mindig a magány miatt hívják legtöbbször a segélyvonalat

A Magyar Lelki Segélyszolgálatok Szövetsége, valamint a Zalai Mentálhigiénés Egyesület a zalaegerszegi Mindszentyneumban tartotta dunántúli régiós találkozóját, amelyen a zalai megyeszékhely mellett a Győrben, Mosonmagyaróváron, Pápán, Veszprémben, Szombathelyen és Székesfehérváron működő tagszolgálatok önkéntesei vettek részt.

A szervezők „A fiatalok jövője a mi a felelősségünk” kijelentésben határozták meg a konferencia mondanivalóját. Dudás Erika, a Magyar Lelki Segélyszolgálatok Szövetsége elnöke köszöntőjében elmondta, a Dunántúlon kilenc tagszolgálat működik. Zalaegerszeg azért lett helyszíne az önkéntesek találkozójának, mert itt 35 éve működik a lelki segélyszolgálat.

Az ingyenesen hívható 116-123-as segélyvonalra évente 200 ezer hívás fut be. A fő ok a magányosság érzése, emiatt telefonálnak a legtöbben, mondta el Márton Tiborné, a Zalai Mentálhigiénés Egyesület elnöke, a 15 önkéntessel működő Zalaegerszegi Lelki Segélyszolgálat szolgálatvezetője.

A rendezvényen több önkéntes kapott régiós elismerést. Zaleczky Elzának, a Zalai Mentálhigiénés Egyesület korábbi elnökének munkáját pedig országos elismerő oklevéllel köszönték meg.

forrás: zaol.hu

Címkék