A Remény Fuvallata

XXII. IFOTES Nemzetközi Kongresszus, Tihany, 2023. Október 18-22.

TÉMA

A Remény Fuvallata

Elfogadás és képesség a változásra

Az emberek életük során számos kisebb-nagyobb változáson mennek keresztül, olykor saját elhatározásból, máskor azonban a körülmények kényszerítik rá őket erre. Mindez történhet drámai hirtelenséggel és nem csupán egyéneket, hanem közösségeket vagy az egész társadalmat is érintheti; mint ahogy tette ezt a Covid-19 világjárvány vagy az Európában jelenleg is zajló háború.

Bár a kényszerű változás sokszor nehéz teher, elfogadás nélkül nincs továbblépés. El kell ismerni, hogy egy kellemetlen változás is nyithat utat az egyéni és közösségi fejlődés irányába.

Általában egyéni és társadalmi szinten is rendelkezésünkre állnak olyan személyes vagy kollektív erőforrások, melyek segítenek minket abban, hogy elfogadjuk és megbirkózzunk a változásokkal, miközben megtartjuk egyensúlyunkat; akkor is, amikor minden a feje tetejére áll. Ez azonban nem egyszerű.

A telefonos lelki elsősegély szolgálatok munkatársai, akik immár hatvan éve hallgatják és támogatják embertársainkat életük legnehezebb pillanataiban, pontosan tudják, hogy a változásokkal terhes időkben az elfogadás elengedhetetlen ahhoz visszakapjuk a reményt jövőnk fel- illetve újraépítéséhez.

Következő nemzetközi kongresszusa során az IFOTES ezen egyedi emberi képességekre kíván reflektálni: megtapasztalni a változásokat, és haladni az elfogadás képességétől a további fejlődés irányába.

Részletek, köszöntők, program: tihany-2023.ifotes.org/hu

Címkék