Telefonos Nap 2020.

Telefonos Nap 2020.

A Magyar lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége 1997. óta minden évben megemlékezik a Telefonos Világnapról.
A koronavírus okozta helyzet következtében az idei ünnep online konferencia formában valósult meg, közel 70 fő részvételével.
A szervező Szegedi Tagszolgálat Önkéntesei az eseményre a LESZ Hírlevél különszámát is összeállították.

A konferencia programja a COVID-19 vírushelyzet okozta változásokat helyezte a középpontba.
Dudás Erika szakmai alelnök a Szövetség utóbbi 3 évének szervezeti változásait összefoglalva kitért azokra a lépésekre, melyet a veszélyhelyzet következtében a vezetőség megtett az ügyelők védelme és a hatékonyabb hívásfogadások érdekében, valamint megköszönte az Elnökség nevében az Önkéntesek és Segítőik, a Munkatársak tevékenységét, hozzáállását.
A határon túli magyar nyelvű tagszolgálatok (Erdély, Felvidék, Kárpátalja) vezetői és képviselői a vírushelyzet alatt megtett lépéseket és tapasztalatokat osztották meg a résztvevőkkel.
A 116-123 segélyhívószámra érkezett hívások tapasztalatairól, a technikai átállás nehézségeiről, örömeiről a házigazda, szervezőstáb vezetője Dr. Fábiánné Páger Anna LESZ menedzser számolt be. Kiemelte a fegyelmezett munkavégzést, az önkéntesek kitartását, motivációit.
Szabóné Dr.Kállai Klára klinikai szakpszichológus, a LESZ tiszteletbeli elnöke előadásában a krízisek, az izoláció, a megküzdési stratégiák és az ügyeleti tevékenység párhuzamait vizsgálta a különböző pszichológiai irányzatok és a katasztrófa-pszichológiai tapasztalatok felhasználásával.
Téglásy Kristóf Gábor  a „Kapcsolj egyből” program és a Szövetség korábbi és jelenlegi együttműködési lehetőségeit ismertette, megköszönve a LESZ eddigi tevékenységét a közös munkában.

A konferencia befejezését követően a délutáni órákban kerekasztal beszélgetésre került sor, melyre a Szövetség a Magyarországon működő nagyobb segélyhívó számok fenntartóit hívta meg. A beszélgetés keretében a COVID-19 vírushelyzet következtében kialakult szervezeti, egyéni változásokat, tapasztalatokat osztották meg egymással. Sor került a szakmai együttműködések területeinek kidolgozására, a lelki elsősegély telefonszolgálatok működésének, tevékenységének védelme érdekében.


A Szakmai Nap érdekében tett erőfeszítésekért, közreműködésekért, lebonyolításért, szervezésért a LESZ Elnöksége tiszteletét és köszönetét fejezi ki Mindenkinek!

Címkék