A meghallgatás készségeinek felmérése - Measurement of Listening Skills
Krízisvonalak működtetése képzett, fiatal önkéntesek részvételével.
EFOP-5.2.2-17-2017-00021 - A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) alapvető célja a lakosság minél teljesebb körű ellátása az öngyilkosság-megelőzés, krízisintervenció és mentálhigiénés prevenció terén.
„Védőháló a családokért” (EFOP-1.2.1-15)
"A telefonos lelki elsősegély szolgálatok érdekképviseleti együttműködésének fejlesztése a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) szervezetfejlesztése által."
A statisztikai mutatók azt jelzik, hogy Magyarország valamint a Kárpát medence magyar nyelvű területei sajnos vezető helyen állnak az öngyilkosság, a depresszió és a mentális betegségek tekintetében Európában.
A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége megteremti és biztosítja a szakmai együttműködés szervezett kereteit a tagszolgálatai számára.
A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége megteremti és biztosítja a szakmai együttműködés szervezett kereteit a tagszolgálatai számára. Jelenleg az ország teljes területét lefedve 19 tagszolgálatunk több mint 500 önkéntes munkatársa várja a beérkező segélykérő hívásokat, és biztosítja a mentálhigiénés prevenciót, krízisintervenciót, és szuicid prevenciót.
A projekt célja egy 120 órás képzési anyag létrehozása és tesztelése az Éber meghallgatás készségének fejlesztése céljából.