Partnereink

Támogatóink

Hazai partnereink:

Kárpát-medencei partner szolgálatok:

 • IFOTES
 • Erdélyi Telefonos Lelkisegély Szolgálat
 • A Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat 2016. június 21-én kezdte meg működését. A magyar nyelven éjjel-nappal hívható telefonszámokon képzett önkéntesekkel beszélhet a bajbajutott. A Kárpátalján még egyedülálló program több helyi mentálhigiénés segítő és a Magyar lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének, illetve azon elkötelezett vezetőknek és tagoknak köszönhetően indult, akik fontosnak látták a segítségnyújtás ezen új formájának kiépítését Kárpátalján.
  Az első ügyelői csapat 2015-ben kezdte meg a tanulmányait, majd 2016-tól ők látják el a szolgálatot. 2017-ben újabb ügyelőket képzett a LESZ és a helyi Mentálhigiénés Műhely. Az ügyelőkből álló közösség alkalmas terjesztője a mentálhigiénés kultúrának, a lelki egészségvédelemnek. Ismeretterjesztő előadások szervezése által a szélesebb közönség is megismerkedhet a prevenció és az egészség-promóció fontos lépéseivel.
  Kárpátalján a Kezünkben a Jövő Alapítvány égisze alatt működik a program, de több szervezetnek is hálásak vagyunk a megalakulásunkért: Szent Márton Egyházmegyei Karitász (Munkács), Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány (Budapest), Kárpátalja Hitéletéért Alapítvány (Budapest), Nemzetstratégiai Kutatóintézet (Budapest)
  Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

 • A Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (FLET) 2016. október 28-án indult. Azért, mert problémaként jelentkezett, hogy habár léteznek szlovák nyelvű segély-telefonvonalak, krízishelyzetben a Felvidéken az anyanyelvű segélyhívásra nem volt lehetőség.

  A Szövetség a Közös Célokért vállalta a szolgálat működtetését.  A kezdeményezés magvalósításában a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) szakmai partnerként vett részt. A helyi szakértők vállalták, hogy tevékenységükkel segítik a lelkielsősegély-szolgálat munkáját. A szakmai tanácsadó pedig Magyarországról Buza Domonkos volt, a MAMESZ és a LESZ képviseletében.

  A szolgáltatás céljánál fogva a felvidéki magyar közösség rendelkezésére áll. Mindenki számára alapdíjjal elérhető. Az életkörülmények javulását azzal szolgálja, hogy a hívó fél számára azonnali és anyanyelvi segítséget nyújt. Ha bajban, kétségbeesésben nincs kihez fordulni, vagy a lakóhelyen nem elérhető magyar nyelven a mentálhigiénés szolgáltatás vagy egyáltalán nincs is, ami jellemző, és egy kívülálló segítségére van szükség, akkor a szolgáltatás éjjel-nappal névtelenül elérhető.
  Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat