1 - 10 / 100 megjelenítése

1. Mi volt a legfontosabb ismeret számodra?

- A legfontosabb a társaság, a szakmai hozzáértés és az önkéntes munkára való motiváció megszerzése.

A résztvevők egy összefoglaló előadást is hallhattak a két év alatt végzett munkáról, eredményekről, statisztikákról. A magas szakmai színvonalú rendezvényeken melyből 24 valósult meg a két év során, összesen 357 fő vett részt.

A négy nap során lehetőségünk volt hosszabban elemezni az elmúlt két év eseményeit, melyben nemcsak a megvalósult programokról, hanem a tananyagfejlesztésről vagy a Kárpát-medencében megvalósuló magyar nyelvű telefonos hálózatról is szó volt

Az utolsó tanulmányutunk, mely egyben a projekt záró rendezvénye is volt, Szegeden rendezvényük meg, ahol az elmúlt két év szakmai tapasztalatainak összegzése és értékelése zajlott valamint az együttműködő partnerekkel a közös jövőtervezés.

1. Mi volt a legfontosabb ismeret számodra?

- Nehéz volna bármit kiemelni. Szeretném átismételni, újraolvasni.

A tanulmányút utolsó napját néhány rövidebb, de az ügyelői munkában jól hasznosítható gyakorlattal és elméleti összegzéssel töltöttük. A segítő kapcsolatot Gerard Egan problémamegoldó modelljén keresztül néztük meg elméletben.

A harmadik nap délelőttjén a krízis és konfliktus, valamint a szerepeink kerültek a fókuszba.

A tanulmányút második napján folytattuk az első nap megkezdett témákat és elsősorban a saját kommunikációnkkal foglalkoztunk.

Az utolsó előtti rendezvényünknek Kecskemét adott otthont, ahol egy négynapos tanulmányút során az elmúlt két év alatt megismert legfontosabb jó gyakorlatokat valamint az ügyelők számára leginkább hasznosítható ismereteket gyűjtöttük össze.

1. A legfontosabb ismereteknek ezt tartották:

- Ki lehet mondani „ebben a helyzetben nem tudok segíteni”, vagy ebben a helyzetben nem beszélgetek – elköszönök.