Beszélgetés szolgálatunk munkatársával

Beszélgetés szolgálatunk munkatársával

Magyarországon naponta több százan hívják fel a telefonos lelkisegély-szolgálatot, az utóbbi időben pedig drámaian megnőtt az öngyilkossággal kapcsolatos hívások aránya. Van, akinek csak eszébe jut, hogy végezzen magával, és akad, akinek konkrét tervei vannak rá, vagy már be is vette a halálos dózisú gyógyszert, amikor telefonál. Az rtl.hu-t egy hívóközpont munkatársa avatta be a szolgálat mindennapjaiba.

„Néha olyanok hívnak fel, akik már döntöttek az öngyilkosságról. Általában ekkor egy utolsó segélykiáltásról van szó. Ilyen esetekben jellemzően azt mondják: csak el akarnak köszönni valakitől” – meséli a LESZ önkéntese. A nő havonta többször, tizenkét órás éjszakai műszakokban fogad hívásokat a segélyhívó egyik központjában. A mentálhigiénés végzettségű szakember már 1989 óta végzi ezt a tevékenységet. Arra kért minket, hogy a nevét ne írjuk le, mivel nem szerencsés, ha egy jövőbeli hívó ráismer a sajtóból.

A LESZ magában foglalja az összes magyarországi lelkisegély-hívó szolgálatot, de a Kárpát-medencén belül máshonnan, például Erdélyből és Kárpátaljáról is fogadnak hívásokat. 

A teljes cikket ide kattintva elolvashatja.

forrás: rtl.hu

Címkék