Chat your value

CHAT YOUR VALUE


A projekt a „YOUThES - Fiatal önkéntesek toborzása krízisvonalak számára”(2016-2019) című európai projekt eredményeiből indult ki, amely megmutatta, hogy mind a lelkisegély-szolgálatok munkatársainak, mind az önkénteseinek a motivációja adja az alapot a fiatal önkéntesek sikeres toborzásához.
A telefonos lelkisegély-szolgálatok vezetőit, toborzóit és önkénteseit meg kell győzni a fiatal önkéntesek értékességéről; meg kell ismertetni a fiatalokkal a lelkisegély-szolgálatot, és reklámozni kell nekik az együttműködésben rejlő lehetőségeket, úgy, mint a másokon való segítést, a társadalom hasznos tagjává válást, a személyes fejlődést és az élettapasztalat megszerzésének előnyeit.
A fiatal önkéntesek elkötelezettségének időtartama a velük való törődéssel és tehetséggondozással erősíthető meg. A fiatal önkéntesek chat-képzésének kidolgzásához az „EmPoWEring – Oktatási módszerek az érzelmi jóllét támogatásáért” (2015-2017) és a „MONALiSA - A meghallgatás készségeinek felmérése” (2019-2022) európai projektek eredményei is hasznosak lehetnek.

A kézikönyv magyarul is elérhető az IFOTES honlapjáról:
https://www.ifotes.org/en/projects-and-congresses/projects/chat-your-value

Címkék