Családban és/vagy család nélkül

 Családban és/vagy család nélkül

Közel 300 fő meghívott vendég vesz részt azon a szakmai rendezvényen, melyet a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége a támogatóknak köszönhetően rendez Salgótarján-Salgóbányán. Az önkéntes telefonos segítő munka tapasztalatai alapján sajnos azt kell megállapítani, hogy megnövekedett a családon belüli konfliktusokkal, generációs problémákkal jelentkező hívók száma. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége konferenciáján éppen ezért a család szerepét, a családi kapcsolatokat, a családszerkezet változásait, a férfi és női szerepeket, a családon belüli konfliktusokat vizsgáljuk előadások és műhelymunkák keretében.
A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) országos rendezvényei a hívások tapasztalatait figyelembe véve társadalmi szinten is jelentkező egyéni, családi problémákat, aktuális témákat járnak körül. A konferencia előadói az egyén és a mikrokörnyezet és a társadalmi beágyazódás megközelítéstől kezdve a tradicionális családmodell változásain keresztül a karrier hatása a családra témákon át a férfi és női archetípusokig többféle témát érintenek majd.
A rendezvényre érkeznek vendégek a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Oroszországból.
A szervezők célja a szakmai együttműködés szorosabbá tétele, valamint a műhelymunkák helyszínein keresztül a nógrádi megyeszékhely és környékének bemutatása is.
A konferencia keretében 16. alkalommal kerül sor a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására a kiemelkedő önkéntes szakmai tevékenységet végző segítők számára.

A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik speciális szakmai képzést követően vehetnek részt az önkéntes, sokszor életet mentő munkában.

Bővebb tájékoztatás: www.sos116-123.hu
Dudás Erika, LESZ-alelnök, szakmai vezető +36 30 488 2159

Forrás: MTI

Címkék