Hívd, ha szükség van rá

Debrecenben tanácskoznak a telefonos lelkisegély szakemberei.

Debrecenben tanácskoznak a telefonos lelkisegély szakemberei. Az esemény a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetség programja.

A résztvevő önkéntesek és szakemberek az ifjúsághoz kapcsolódó hívástartalmakkal, a különböző veszélyforrásokkal, a kapcsolódó prevenciós tevékenységekkel kapcsolatban hallhatnak előadásokat és kerekasztal beszélgetésekben vehetnek részt. A LESZ Debrecenben tartandó Telefonos Napi szakmai rendezvényén középpontba helyezi a fiatal hívókkal folytatott segítő beszélgetések tapasztalatait, az őket érintő problémákat, veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit.

A szövetség meghívott vendégei a Kék Vonal, az IMSZ, az Áldozatsegítő Központ,a Drog Stop Budapest Egyesület, a Drogkutató Központ, a 112-es segélyhívó vonal és az NNGYK szakemberei. A konferencia lehetőséget biztosít a különböző állami és civil szervezetek képviselőinek tapasztalatcseréjére, az együttműködési lehetőségek továbbfejlesztésére. A szakmai program az Ifjúsági Házban a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

forrás: hajdupress.hu

Címkék