A Lelki Egészség Világnapja

A Lelki Egészség Világnapja

A Lelki Egészség Világnapjáról 1992.óta emlékeznek meg minden évben október 10-én. Ennek tiszteletére a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) Békéscsabán és Rákóczifalván rendezett szakmai konferenciát és régiós szakmai találkozót.
A Szövetség célja a szuicid prevenció és a krízisek kezelése mellett a lelki egészség védelme, a pszichés stabilitás erősítése.
Jelenleg a szervezet közel 400 önkéntese segít a rászoruló hívóknak.

A LESZ előtérbe helyezi a családi kapcsolatok erősítését, a generációs és a párkapcsolati problémák megoldásának elősegítését, hiszen "ha beszélünk egymással, figyelünk és meghallgatjuk a másik felet, könnyebb  közösen megtalálni a legjobb lehetőséget".
Szövetségünk 2019. nyarán rendezett XXXII.országos szakmai konferenciájának központi témája is a család szerepe, a családi kapcsolatok alakulása volt. A telefonos lelki elsősegély nyújtása fontos támasz és lehetőség a családok számára azokban az időszakokban, amikor a családszerkezet instabillá válik, kapcsolati és érzelmi problémák nehezítik az együttélést.

A 116-123 elérhető a nap 24 órájában minden családtagnak, hozzátartozónak, ha úgy érzik, hogy "Beszélnünk kell egymással!".

Dudás Erika
Szakmai alelnök

A Lelki Egészség Világnapja

Címkék