LESZ konferencia az Öngyilkosság Világnapja tiszteletére

LESZ konferencia az Öngyilkosság Világnapja tiszteletére

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) minden évben szakmai konferenciát szervez az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja tiszteletére. A hétvégén, Győrben megrendezésre kerülő 3 napos szakmai rendezvény szervezője az idén 50 éves győri tagszolgálat.

Győrben 50 évvel ezelőtt, 1974-ben fogadták először a hívásokat a lelki elsősegély telefonszolgálat önkéntesei. A jubileum alkalmából Győr város ad otthont a LESZ országos szakmai konferenciájának, melyen több, mint 200 önkéntes segítő és szakember vesz részt. A konferencián az előadások mellett sor kerül filmvetítésre, szakmai túrára, együttműködési megállapodás aláírására, valamint a civil és állami szféra képviselőinek kötetlen tapasztalatcseréjére az öngyilkosság megelőzésének hatékony koordinációjával kapcsolatban. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének több mint 500 önkéntese a Kárpát-medencében évente 6-8000 suicid tartalmú hívást fogad, amely a megkeresések 3-5%-át jelenti

A szövetség köszönetet mond a program támogatóinak - elsősorban Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának és a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak!

(Címlapfotó: Wikipedia/Slashme)

Címkék