Öngyilkosság Megelőzés Világnapja

Öngyilkosság Megelőzés Világnapja

Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok közel 50 éve állnak az öngyilkosság megelőzés szolgálatában. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) ebben az évben Egerben és Zalaegerszegen rendez régiós szakmai találkozót „Kríziseink” illetve „Miért?” címmel. A rendezvényeken az öngyilkosság pszichés háttere és a krízisintervenció mellett a média szerepe és az öngyilkosság néprajzi szempontú vizsgálata is középpontba kerül előadások és work shopok keretében.

A világnap nemzetközi jelmondata 2018. évben: Együtt az Öngyilkosság Ellen

Az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére minden évben szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzés Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által Egerben és Zalaegerszegen szervezett programok célja, hogy felhívja a figyelmet a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben. A statisztikai összegzések alapján a beérkezett évi közel 150.000 hívás közül jelentős az öngyilkosság veszélyének mutatója.

A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik a kiválasztást majd egy speciális képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

Öngyilkosság Megelőzés Világnapja
Öngyilkosság Megelőzés Világnapja

Címkék